Projecten

Fotowedstrijd BACH2WAYS 2017

Heeft u ook zo’n band met en passie voor Bach? Stuur ons uw persoonlijke verhaal voorzien van een foto die volgens u het beste uitdrukt wat de muziek van Bach bij u oproept.
Bepaalde passages uit Bachs muziek brengen wellicht sterke emoties bij u teweeg, keer op keer maar weer. Hoort daar een bepaalde herinnering bij, een gevoel, een kleur? Vertel het ons en stuur een foto mee die uw gevoel vangt in een beeld.

De 12 mooiste foto’s worden op groot formaat afgedrukt en zijn te zien in een reizende tentoonstelling bij de concerten van BACH2WAYS dit najaar. Een professionele jury, bestaande uit dirigent Jos van Veldhoven, fotograaf Marco Borggreve en presentator Paul Witteman bepaalt de selectie samen met Johannette Zomer. De sluitingsdatum voor het insturen van uw foto is 1 september. De foto’s zijn te zien vanaf zondag 17 september.

Ga naar: BACH2WAYS

Voordekunst-actie voor cd met Bart Schneemann 2017

Maart 2017: start crowdfundingsactie Voordekunst, voor het mogelijk maken van een Bach-cd met Bart Schneemann.

Het Stembandatelier - masterclasses 2017

Lees meer op Stembandatelier

masterclasses2017

Mini Mozart - Le Nozze di Figaro....door 2!

Johannette Zomer – sopraan, Frans Fiselier – bas/bariton, Peter Lusse – acteur en Roele Kok – fortepiano

Sopraan Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fiselier brengen samen met acteur Peter Lusse (bekend van TV en musical) de Bruiloft van Figaro. Alleen het wordt deze keer een iets ander verhaal…..

Waar Mozart een kleine 3 uur muziek en minstens 11 solisten nodig heeft om u de plot uit de doeken te doen, zijn het in deze productie alleen Johannette en Frans die de vele rollen en aria’s voor hun rekening nemen en zal Peter Lusse de verhaallijn op zijn welbekende en hilarische wijze voor u in de gaten houden. Ook de orkestpartij is omgevormd tot een handzame versie voor alleen vleugel, en dit alles zorgt voor een bondige maar nog steeds enerverende versie van deze wereldberoemde bruiloft, zeg maar dé Figaro ‘light’… , in een Nederlandse vertaling door Ivo de Wijs.

Bekijk voorproefje op youtube

De voorstelling duurt 75-80 minuten, zonder pauze

De-Bruiloft-van-Figaro1

Laudate!

De cd is uit! U kunt hem hier bestellen!

laudatecover

Barokhelden, met Bart Schneemann

Met werken van Johannettes persoonlijke helden: J.S. Bach en G.F. Handel. Met Bart Schneemann op hobo en het Tulipa Consort

KZ-BartJoh-22

Eternal Bach

Met een selectie uit de mooiste duetten voor sopraan en hobo, met medewerking van Bart Schneemann en het Tulipa Consort.

KZ-BartJoh-6

Grootse verhalen uit de barok

Meeslepende Lamenti uit Frankrijk, Italië en Engeland, met het Tulipa Consort.tulipaklein

Archief: De Zomer Academie 6-10 juli 2016

Muzikale verdieping met Zomer Academie Zutphen

De Zomer Academie Zutphen is een vijfdaags muziekevenement met masterclasses, presentaties, workshops en concerten, op verschillende overdekte plaatsen in de stad Zutphen. De focus ligt op de authentieke uitvoeringspraktijk (vocaal en instrumentaal) voor professionals, conservatoriumstudenten en gevorderde amateurmusici. De klinkende resultaten zijn natuurlijk toegankelijk voor publiek.

De Zomer Academie Zutphen biedt professionele musici, studenten en gevorderde amateurmusici de kans lessen te ontvangen van prominente meesters en zo te werken aan techniek en interpretatie op hun eigen instrument of met hun stem. Maar ook om een breed publiek, op toegankelijke wijze, kennis te laten maken met het instuderen en uitvoeren van klassieke muziek in het algemeen.

Concertprogramma zie hier

Informatie voor deelnemers
De deelnemers (ook duo’s) ontvangen drie privélessen in Masterclass-verband van hun eigen Meester (met focus op authentieke uitvoeringspraktijk). Daarnaast kan men de Zen-dagopening van Bruno Nünlist bijwonen (verplicht voor de zangers). ’s Middags én ’s avonds zijn er verschillende workshops en kamermuziek-, lied-, koor of operaklassen. Amateurs ontvangen twee privélessen van een Meester en kunnen verder met alle bovengenoemde workshops en liedklassen meedraaien. Ook is er gelegenheid om in het Academiekoor mee te zingen, met optredens bij de operaklaspresentatie en het slotconcert. Iedereen krijgt de gelegenheid zich meerdere malen in concerten te presenteren!

Meesters Zomeracademie Zutphen 2016

Johannette Zomer, zang | Bruno Nünlist, CH, zen, zang | Philip Curtis, UK, opera | Marcel Ponseele, B, hobo | Kate Clark, AU, traverso | Franc Polman, viool | Yoshiko Morita, JP, altviool | Lucia Swarts, cello | Maggie Urquhart, UK, contrabas | Siebe Henstra, clavecimbel | Klaas Stok, orgel, koor | Fred Jacobs, theorbe, luit | Paul Komen, forte piano

Workshops Zomeracademie Zutphen 2016

Podiumangst, door Mieke Wouters, B | Intonatie, door Klaas Stok | Oorsprong van Belcanto (sinds 1659), door Bruno V. Nünlist, CH | 17e eeuwse liedkunst, door Fred Jacobs | Lied duo- forte pianoklas, door Paul Komen

Kosten voor deelname

  • Professionals, duo’s, ensembles p.p. € 365,00
  • Amateurmusici € 265,00
  • Studenten € 265,00
  • Aanbetaling € 115,00

Prijzen zijn exclusief btw en inclusief lunch. Betaling in termijnen is mogelijk. Tevens is er de mogelijkheid voor een renteloze lening ter hoogte van het deelnamebedrag voor studenten. Vraag hiervoor naar de voorwaarden.

Inschrijven

Bij annulering binnen 30 dagen voor aanvang van de academie is er geen recht op restitutie van de aanbetaling.

Het historische en gezellige Zutphen en haar prachtige directe omgeving is ruimschoots voorzien van geschikte accommodaties, van camping tot comfortabel hotel. Voor elk wat wils.

Een productie van het Stembandatelier in samenwerking met Dat Bolwerck