Projecten

Johannette Zomer – sopraan, Frans Fiselier – bas/bariton, Peter Lusse – acteur en Roele Kok – fortepiano

Sopraan Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fiselier brengen samen met acteur Peter Lusse (bekend van TV en musical) de Bruiloft van Figaro. Alleen het wordt deze keer een iets ander verhaal…..

Waar Mozart een kleine 3 uur muziek en minstens 11 solisten nodig heeft om u de plot uit de doeken te doen, zijn het in deze productie alleen Johannette en Frans die de vele rollen en aria’s voor hun rekening nemen en zal Peter Lusse de verhaallijn op zijn welbekende en hilarische wijze voor u in de gaten houden. Ook de orkestpartij is omgevormd tot een handzame versie voor alleen vleugel, en dit alles zorgt voor een bondige maar nog steeds enerverende versie van deze wereldberoemde bruiloft, zeg maar dé Figaro ‘light’… , in een Nederlandse vertaling door Ivo de Wijs.

Bekijk voorproefje op youtube

De voorstelling duurt 75-80 minuten, zonder pauze

De-Bruiloft-van-Figaro1

Met een selectie uit de mooiste duetten voor sopraan en hobo, met medewerking van Bart Schneemann en het Tulipa Consort.

KZ-BartJoh-6

Heeft u ook zo’n band met en passie voor Bach? Stuur ons uw persoonlijke verhaal voorzien van een foto die volgens u het beste uitdrukt wat de muziek van Bach bij u oproept.
Bepaalde passages uit Bachs muziek brengen wellicht sterke emoties bij u teweeg, keer op keer maar weer. Hoort daar een bepaalde herinnering bij, een gevoel, een kleur? Vertel het ons en stuur een foto mee die uw gevoel vangt in een beeld.

De 12 mooiste foto’s worden op groot formaat afgedrukt en zijn te zien in een reizende tentoonstelling bij de concerten van BACH2WAYS dit najaar. Een professionele jury, bestaande uit dirigent Jos van Veldhoven, fotograaf Marco Borggreve en presentator Paul Witteman bepaalt de selectie samen met Johannette Zomer. De sluitingsdatum voor het insturen van uw foto is 1 september. De foto’s zijn te zien vanaf zondag 17 september.

Ga naar: BACH2WAYS

Maart 2017: start crowdfundingsactie Voordekunst, voor het mogelijk maken van een Bach-cd met Bart Schneemann.

Lees meer op Stembandatelier

masterclasses2017

De cd is uit! U kunt hem hier bestellen!

laudatecover

Met werken van Johannettes persoonlijke helden: J.S. Bach en G.F. Handel. Met Bart Schneemann op hobo en het Tulipa Consort

KZ-BartJoh-22

Meeslepende Lamenti uit Frankrijk, Italië en Engeland, met het Tulipa Consort.tulipaklein